Hoofdcontent

inschrijven aanbieders seniorenactiviteiten

aanmelden tot 1 februari 2024

Doe Mee in Etten-Leur is dé vindplaats voor sportieve creatieve en sociale activiteiten van Etten-Leur.

De gemeente Etten-Leur moedigt senioren aan om fit en actief te blijven. Dit door hen op een laagdrempelige – en vaak gratis – manier kennis te laten maken met cultuur, de sportverenigingen en sociale aanbieders in de gemeente.

‘Doe mee in Etten-Leur voor senioren’ is een logisch gevolg van de succesvolle stimuleringsprojecten Sjors Sportief en Sjors Creatief, waarbij kinderen de kans krijgen om vrijblijvend sport- en creatieve activiteiten te ontdekken. 65-plussers krijgen voortaan dezelfde kans!

Doet u ook mee als aanbieder van activiteiten voor senioren? Aanmelden tot 1 februari 2024. Het boekje verschijnt in maart 2024

Vanaf nu tot en met 1 februari 2024 kunt u uw activiteiten aanmelden op www.doemeeinetten-leur.nl. Deze activiteiten kunnen het gehele jaar plaatsvinden. De activiteiten die vóór 1 februari zijn aangemeld komen in de seniorenactiviteiten boekje, dat voor 65+ plussers verkrijgbaar wordt in maart 2024.
Uiteraard staan ook alle activiteiten op de website vermeld. via deze link kun je onze spelregels nalezen: Spelregels (doemeeinetten-leur.nl)

U doet toch ook mee? Samen maken we er een succes van.

Heeft u vragen? Mail ons gerust via doemeein@etten-leur.nl

 

Persbericht 27 november 2023
Doe mee in Etten-Leur voor Senioren
De gemeente Etten-Leur moedigt senioren aan om fit en actief te blijven. Dit door hen op een laagdrempelige – en vaak gratis – manier kennis te laten maken met cultuur, de sportverenigingen en sociale aanbieders in de gemeente.
‘Doe mee in Etten-Leur voor senioren’ is een logisch gevolg van de succesvolle stimuleringsprojecten Sjors Sportief en Sjors Creatief, waarbij kinderen de kans krijgen om vrijblijvend sport- en creatieve activiteiten te ontdekken. 65-plussers krijgen voortaan dezelfde kans.
Kennismaken met sport, cultuur en sociale activiteiten
Doe mee in Etten-Leur voor senioren, is een initiatief van de gemeente Etten-Leur in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Wethouder Verwijmeren: “Als gemeente vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk senioren fit, actief en sociaal betrokken blijven. Doe mee in Etten-Leur maakt het voor 65-plussers mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport, cultuur en sociale activiteiten in onze gemeente te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen ergens lid hoeven worden.”
De Sjors-formule
Doe mee in Etten-Leur voor senioren is onderdeel van de Sjors-formule. Die heeft zich in ruim 130 gemeentes in Nederland al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat senioren zich heel eenvoudig – en vaak gratis – kunnen inschrijven voor kennismakingslessen bij een sportvereniging, cultuurinstelling of andere lokale aanbieder. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders een uitgelezen kans om nieuwe seniorenleden aan zich te binden.
Proeflessen en activiteiten aanmelden
Het aanbod wordt gepresenteerd in het seniorenboekje, dat voor 65+plussers verkrijgbaar wordt. Wethouder Verwijmeren: “Om de senioren een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden, roepen we sportverenigingen en cultuurorganisaties en andere lokale aanbieders op om zich bij dit mooie project aan te sluiten. Op de website www.doemeeinetten-leur.nl kunnen ze de voorwaarden en spelregels lezen en hun proeflessen en activiteiten tot 1 februari 2024 heel eenvoudig aanmelden. Hopelijk doen ze dat de komende weken massaal, zodat we dit project met elkaar tot een groot succes kunnen maken.”